Copper Box

The Copper Box will be the venue for Handball, Goalball and the Fencing discipline of Modern Pentathlon during the London 2012 Olympic Games. The Copper Box was the first of the arenas to have a completed signage system apply our design principles.

Spectators will enter directly on to the concourse level that encircles the building. This concourse level is divided into two, the inner and outer circles. The main challenge was to push the spectators to use the right walk way to access their vomitory. The areas in which people had to navigate themselves on entering the building is relatively restricted meaning the information had to be clear and quick to process to keep the crowds flowing.

The signage design is an extension of the architecture and adapts to the building itself, utilising the strong lines from the ceiling and the vibrant red, with the simple yet strong contrast of black and white. Each sign type aims to enhance the surfaces without sacrificing communication.

In legacy the Copper Box will be adapted to become a multi-use sports centre for community use, athlete training and small- to medium-sized events. The signage was designed with longevity in mind, the materiality and communication is designed to last.